Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeken (livres/books)

 

De Golden Retriever.

Cindy Schwering.

Eindelijk is er weer een nieuw en actueel boek over de Golden Retriever op de markt! Dit uitgebreide en fraai vormgegeven boek is samengesteld en geschreven door Cindy Schwering, die inmiddels meerdere succesvolle dierenboeken op haar naam heeft staan.

Het boek vertelt alles over de geschiedenis, het karakter en het uiterlijk van deze populaire rashond. Ook de aanschaf, puppyfase, opvoeding, verzorging, gezondheid en tal van andere onderwerpen komen uitgebreid aan bod. De prachtige foto’s in het speels vormgegeven boek zijn gemaakt door dierenfotograaf Sanne van de Berg.

Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een keurmeester en een dierenarts bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. De vlotte en toegankelijke schrijfstijl van Cindy Schwering zorgt ervoor dat het boek – dat 136 pagina’s telt – prettig wegleest. In combinatie met de talrijke mooie foto’s en de aantrekkelijke vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Golden Retriever-eigenaar!

Inhoudsopgave:

 • Geschiedenis
 • Karakter & gedrag
 • Uiterlijk
 • Rasstandaard
 • Aanschaf
 • De eerste weken
 • Socialiseren
 • Puppymijlpalen
 • Opvoeding
 • Basiscommando’s
 • Voeding
 • Verzorging
 • Gezondheid
 • Rasgebonden gezondheidsproblemen
 • Fokken & tentoonstellen
 • Nuttige adressen
 • Dankwoord

ISBN 9789081133005

De Golden Retriever in België.

Charel Borgmans.

Stambomen & foto's verzamelen van Golden Retrievers en hun herkomst is steeds mijn grote passie geweest. Dit boek bevat nooit eerder geziene foto's van onze allereerste goldens in België. Vele uren hebben we gestoken in het opzoekwerk en corresponderen met collega-fokkers. Na 20 jaar werden uiteindelijk alle gegevens in een boek samengebracht.

Het boek kan men samenvatten in drie delen:

 1. Tips en opvoeding van uw pup.
 2. De golden retriever geschiedenis van België.
 3. De Belgische kampioenen, inclusief foto en stamboom.

Hopelijk beleeft u er veel plezier aan..., Charel Borgmans.

De complete rashondengids: Golden Retrievers.

Marigold Timson.

Deze volledig in kleur uitgevoerde gids vertelt de liefhebber alles over het populairste hondenras in Nederland en België: de Golden Retriever. In klare taal en geïllustreerd met ruim 120 kleuren foto's en tekeningen behandelt deze gids aanschaf, verzorging, voeding, huisvesting, het africhten en het fokken van de Golden Retriever.

ISBN 90-410-0321-5

Hondengids: Golden Retriever.

P. Wolffen.

Deze hondengids is een onmisbare hulp bij de aanschaf en verzorging van een golden retriever. Het geeft een antwoord op alle vragen over uw favoriete hondenras.

U komt alles te weten over:

 • de geschiedenis en typische eigenschappen van het ras.
 • de ontwikkelingsfasen van uw hond.
 • de aanschaf van een nieuw dier.
 • een aangepaste opvoeding en training.
 • de juiste voeding.
 • ziekten en gezondheidsbevordering.

ISBN 90-438-0239-5

Golden Retriever.

Esther Verhoef - Verhallen.

De Golden Retriever is al jarenlang één van de populairste hondenrassen ter wereld. Het vriendelijke en meegaande karakter, de zachtaardige uitstraling en niet in het minst het aantrekkelijke uiterlijk en de werkcapaciteiten zijn eigenschappen die de vele liefhebbers weten te waarderen.

Voor iedereen die van plan is een Golden Retriever aan te schaffen of er al een heeft, is dit boek een betrouwbare inormatiebron.

In deze rijk geïllustreerde uitgave komen onder meer aan de orde:

 • geschiedenis en rassenstandaard van de Golden Retriever.
 • de aanschaf, opvoeding en verzorging van de pup.
 • de karaktereigenschappen,
 • gebruiksmogelijkheden en lichaamstaal van deze honden.
 • rastypische en algemene ziekten en afwijkingen.
 • het fokken van een nestje.
 • de vacht- en algehele verzorging van de volwassen hond.

ISBN 90-6248-989-3

Atrium rashondengids: Golden Retriever.

Dr. Bruce Fogle.

Een rijk geïllustreerde, systematisch ingedeelde gids om uw rashond beter te begrijpen, beter voor hem te zorgen en meer van hem te genieten.

Belangrijke informatie over de dagelijkse verzorging, het fokken en het meedoen aan tentoonstellingen.

Ontdek de geschiedenis, de fysieke aspecten en het karakter van de Golden Retriever.

Geïllustreerd met speciaal voor dit boek gemaakte kleurenfoto's. Geschreven door de succesvolle dierenarts:auteur dr. Bruce Fogle.

ISBN 90-6113-805-1

Over Dieren: De Golden Retriever.

De golden retriever is al jarenlang favoriet als gezinshond. Zijn vriendelijke uitstraling en aangename karakter maken hem bij uitstek geschikt voor de omgang met kinderen. Toch is de golden geen doetje: van oorsprong een jachthond is hij actief en ondernemend gebleven. Een golden retriever wil graag 'werken' en moet zijn energie buitenshuis kwijt kunnen om binnenshuis prettig gezelschap te bljven.

De grote populariteit van het ras brengt met zch mee dat veel golden retrievers in een opwelling worden aangeschaft. Helaas leidt die opwelling na korte tijd vaak tot spijt.

Dit boekje is bestemd voor wie serieus overweegt een golden retriever aan te schaffen. Het wil u wijzen op de voors en tegens van dit ras en aangeven waar u bij een eventuele aanschaf op moet letten. Daarnaast vindt u onmisbare informatie over verzorging, voeding en opvoeding. Tot slot wordt er aandacht besteed aan enkele rasspecifieke aandoeningen en mogelijkheden om samen met uw hond actief bezig te zijn.

ISBN 90-5821-017-0

De Golden Retriever, voor kinderen en volwassenen.

Brigitte Rauth - Widmann.

De Golden Retriever is een van de populairste rassen en dat is volledig terecht. Met zijn prachtige goudkleurige vacht en sierlijke bewegingen is het een buitengewoon innemende verschijning. Heel zijn lijf straalt levensvreugde uit. U vindt in dit boek behalve vele prachtige foto's die het karakter van de Golden Retriever voortreffelijk weergeven, alle informatie die u nodig heeft om tot een juiste keuze te komen en handige opvoedingsadviezen om een gehoorzame en blije hond te garanderen. Tips om de werklust van uw hond optimaal te stimuleren zodat al zijn vaardigheden tot uiting komen. Als één hond in staat is om te vertederen en een diepe emotionele relatie aan te gaan is het deze geweldige Golden Retriever.

ISBN 90-5210-328-3

Zien en kennen: Golden Retriever.

Joanne P. Huxley.

Zien en kennen Golden Retriever:

 • de zorg voor een puppy.
 • vachtverzorging.
 • apporteren.
 • geschiedenis van het ras.
 • gezondheid.
 • rasstandaard.

ISBN 90-5495-067-6

de Golden Retriever: onze hond handboek.

J. Tudor.

Voor wie overweegt een Golden Retriever aan te schaffen of er al een heeft, is dit boek een onmisbaar naslagwerk. U vindt er alles wat u moet weten over voeding, verzorging, opvoeding en mogelijkheden van uw hond, toegespitst op dit specifieke ras.

ISBN 906248719X

de Golden Retriever: als gezelschapsdier.

Emmy Breure.

De Golden Retriever is al jaren zeer geliefd bij hondenliefhebbers. Echter zoals er geen mens gelijk is, zo is er ook geen hond gelijk en zo ook de golden Retriever. Elke Golden heeft zijn eigen karakter dat hem typeert als individu. Daarnaast heeft hij eigenschappen die hem als ras typeren, hem onderscheiden van andere rassen.

In dit boek komen al die eigenschappen aan bod. Van vriendelijke huishond tot de stabiele, zelfstandig werkende jachthond.

ISBN

de Golden Retriever.

Van Klaveren Gerard.

De op een na populairste houd in ons land is op dit moment de Golden Retriever, een hond die alom geprezen wordt, om zijn goedmoedig karakter. Het is een vriendelijke hond die graag onder de mensen wil zijn en immer de bereidheid heeft zijn 'will to please' in de praktijk ten uitvoer te brengen.

De Golden is net als de andere Retriever-variëteiten gek op water en zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om een duik in het zilte of zoete nat nemen, ja zelfs modderpoelen zijn voor hem niet veilig. Zijn in eigenschappen maken hem tot een ideale gebruikshond voor de jacht die de jager goede diensten kan bewijzen door het wild 'na het schot' voor hem te apporteren.

De wijze waarop u de training van de Golden zelf ter hand kunt nemen, wordt in dit boek vrij uitvoerig beschreven.

Daarnaast bevat het boek gedegen informatie over de geschiedenis en opbouw van dit ras, aanschaf van de Golden, de voeding, het fokken, ziekten en liet bezoeken van tentoonstellingen.

De auteur gaat voorts in op erfelijke gebreken als Heup Dysplasie, P.R.A. en Cataract.

ISBN 90-5210-007-1

 

L'ENCYCLOPEDY DU GOLDEN RETRIEVER.

A Pandolfi.

Si le Golden est un des chiens favoris des cynophiles, c'est parce qu'il possède de nombreuses qualités: sociable, intelligent, doué au dressage. Il se caracérise également par une grande adaptabilité. Chien de chasse émérite, champion de rapport dans l'eau, c'est aussi et surtout un chien de compagnie exemplaire.

Cet ouvrage vous offre la possibilité de connaître à fond le Golden, afin de l' élever et de le diriger le mieux possible en toutes situations:

 • la morphologie, le standard, le caractère et le comportement.
 • les conseils de vétérinaire pour une bonne alimentation et pour aborder les problèmes de santé.
 • la reproduction et la sélection gégétique, l'éducation du chiot et le dressage pour passer les brevets.

Complet et didactique, cet ouvrage vous apprendra comment éviter les pièges et répondre de la meilleure façon aux besoins de votre Golden retriever. Une encyclopédie très illustrée qui anticipe toutes vos questions et vous donne des réponses précises et utiles.

A. Pandolfi est éleveur de Golden retrievers depuis de nombreuses années, juge, il a été l'un des premiers à importer en Italie des sujets de haute généalogie avec lesquels il a produit divers champions italiens dans son propre élevage, "Chiaroscuro", près de Florence.

 

The Ultimate Golden Retriever.

Valerie Foss.

The Ultimate Golden Retriever,Editor Valerie Foss has recruited a star-studded cast of specialists to write the definitive book on the breed. Experts from all over the world have pooled resources to give the most comprehensive coverage of the Golden Retriever today.

Starting with in-depth research into the origins and development of the breed, the experts go on to analyse the Breed Standard in detail, and there is a special feature - The Judge's View - in which a British, a German and an American judge make a pictural critique of six different Golden Retrievers.

The importance of training and socialisation is emphasised throughout the book, with contributions from top trainers and handlers in al the Golden's different spheres of activity. There is a section devoted to the Golden Retriever at work, finding out why the Golden excels at such a varity of tasks, accompanied by the personal stories of those whose lives have been dramatically changed by owning a Golden Retriever. Leading experts give detailed information on feeding, grooming, exercise, health care and inherited conditions, and there is a special feature on breeding and rearing.

The Ultimate Golden Retriever, a book for the true Golden enthusiast, is lavishly illustrated with more then 200 colour photographs.

ISBN 1-86054-033-3