Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Golden kopen

Je bent van plan een hond te kopen en denkt dat een golden retriever iets voor u is. Je hebt geaccepteerd dat het grote honden zijn, die veel aandacht en beweging nodig hebben en regelmatig verharen.

Kies je voor een pup, of zoek je een volwassen hond? Wordt het een reu of een teefje, waar kan je een goede nest vinden? Op al deze vragen trachten wij een antwoord te geven.

Het is aan te raden om een pup te kopen bij een goede fokker, niet in een winkel, uit de krant of bij een commerciële fokker. Ga niet over een nacht ijs, neem er de tijd voor. Sta niet verbaasd als u niet direct een pup kunt krijgen maar op een wachtlijst komt te staan, soms al ver voor de geboorte om te krijgen wat u zoekt.

Koop niet impulsief, neem contact op met de pupinformatie van de GRCB en laat u informeren over de nesten die geboren zijn en verwacht worden.

Ga de fokkers bij wie u op de lijst staat bezoeken, bekijk de moederhond en de eventuele andere honden, sommige fokkers hebben ook de vaderhond in huis. Maak kennis met de fokker!

Op de volgende pagina's kan je informatie vinden over beschikbare nestjes en herplaatsingen. Je vindt er ook een lijst met Belgische kennels die fokken volgens de reglementen van de GRCB.

Nog veel succes met je zoektocht.

De GRCB kan om geen enkele reden aansprakelijk gesteld worden voor de pupinformatie die ze verstrekt!